1500 kilo appels geplukt voor de voedselbank

Zaterdag 11 september heeft de werkgroep Landschapsbeheer bij droog weer en een voor dit werk zeer aangename temperatuur, de jaarlijks terugkerende fruitoogst bij de Willemshoeve beleefd.

Met zo’n 35 personen is deze klus geheel volgens plan (vóór de regenval) uitgevoerd.

Rond één uur in de middag waren de bomen leeggeplukt en de door de plukkers meegebrachte tassen, dozen en kistjes gevuld. Daarnaast, nog veel belangrijker, stonden er zo’n 70 goed gevulde kratten gereed om te worden opgehaald door de voedselbank. Tijdens het plukken was er voor iedereen ruim gelegenheid om zich te voorzien van de gereedstaande koffie, thee en versnaperingen.

Nadat alle valappels en het overige niet voor consumptie geschikte fruit dat nog onder de bomen lag bij elkaar was geharkt en in kliko’s en op de aanhanger uit de boomgaard was afgevoerd, verlieten de laatste vrijwilligers rond twee uur het terrein. Eind van de middag, tijdens een stevige regenbui, zijn de ruim 1,5 ton appels opgehaald. Deze hoeveelheid is teveel voor Leersum alleen en wordt gedeeld met enkele voedselbanken in naburige gemeenten.

Geplaatst in Actueel.