Bronnen geslagen op speelplaats Hittekamp

Maandag 8 juni zijn 2 bronnen geslagen op een kinderspeelplaats bij de Hittekamp in Leersum. Omwonenden hebben een kinderspeelplaats gerealiseerd, waarbij ruim aandacht besteed wordt aan de natuur en biodiversiteit. Vorig jaar hebben ze er een insectenhotel  geplaatst, en dit jaar wordt gewerkt aan een educatief waterproject met een  grondwatermeter en een handpomp. De bronnen daarvoor zijn afgelopen maandag geslagen. Dorp & Natuur levert financieel en actief een bijdrage aan dit project.

René Budding en zijn compagnon hebben op vakkundige wijze de bronnen geslagen. De werkzaamheden verliepen vlot, eind van de ochtend zaten de benodigde pijpen 7-8 meter diep in de grond. Bij het pulsen kwam uitsluitend zand naar boven, eerst heel fijn korrelig met een grijze kleur, daarna grover en gelig gekleurd. Dinsdag heeft Eric Zonnenberg de bronnen gespoeld en beproefd met een Gardena pomp. Het opgepompte water bleek helder en lijkt in voldoende mate beschikbaar om in droge perioden het plantsoen goed te kunnen bevloeien. 

De handpomp is besteld en wordt over 1,5 week afgeleverd en zal daarna worden geplaatst. De grondwatermeter wordt een eigen productie, waarvoor Eric een eerste ontwerp gemaakt heeft. Inmiddels is een voorlopig ontwerp bevloeiingssysteem gemaakt, waarvoor Douglas hout wordt gebruikt, dat gekregen is van het Gimborn arboretum.

Het hele project wordt tijdens de Nationale Burendag 26 september a.s. opgeleverd. 

Geplaatst in Actueel.