Heemtuin (Londotuin)

De heemtuin op het landgoed Broekhuizen,aan de Melksteeg (Broekhuizerlaan 2AC, 3956 NS Leersum), heet “De Londotuin”, naar dr. Ger Londo, vegetatiekundige en betrokken bij de aanleg van deze bijzondere heemtuin.

Doel

Het onderhouden en promoten van de heemtuin door het aanleggen en onderhouden van verschillende milieus (diverse grondsoorten uit heel Nederland) voor het verkrijgen van bepaalde begroeiingen.

Werkzaamheden

De werkgroep probeert de soortenrijkdom zo groot mogelijk te maken, o.a. door de grond schraal te houden (maai en afvoerbeleid). Er wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe onderdelen, zoals de bouw van een muur voor muurplanten en de aanleg van een “kleinebeestjestuin”. De oude schapenschuur is in 2008 door brand verwoest en in 2011 herbouwd. De schuur is weer geschikt voor natuureducatie, cursussen en tentoonstellingen.

Openingstijden

De heemtuin is het hele jaar geopend op woensdagmorgen van 9 tot 12 uur en  gedurende de zomermaanden (van april t/m augustus) op zondagmiddag van 14 tot 17 uur.

Route beschrijving

De heemtuin bevindt zich op het landgoed Broekhuizen,aan de Melksteeg (Broekhuizerlaan 2AC, 3956 NS Leersum). Klik op het adres om Google Maps te openen.

Contact

Heleen Hoogendoorn
heemtuin@dorpennatuur.nl